Missade du konferensen om digitalisering?

2018-05-21 10:18

Den 17 maj anordnade Forum för smarta elnät digitaliseringskonferens i Stockholm tillsammans med Energiforsk. Hade du inte möjlighet att delta finns det fortfarande möjlighet att se webbsändningen från förmiddagens program.

Det tog inte mer än några dagar innan de 150 platserna på konferensen på Clarion Sign i Stockholm var fulltecknade. Och ett trettiotal följde med via webben under den gemensamma sessionen med fokus på AI på förmiddagen. På eftermidaggen delade deltagarna på plats upp sig i två block, om it-säkerhet respektive blockchain.

– Det är glädjande att det finns ett så stort intresse för digitalisering i energisektorn. Vi hoppas att ökad kunskap också leder till att fler vågar testa nya lösningar. Det behövs smarta, digitaliserade, lösningar i elsystemet om vi ska klara omställningen till hundra procent förnybar el. Och det behövs ökad kunskap om vi ska klara de utmaningar som digitaliseringen för med sig, gällande it-säkerhet till exempel, säger Maria Sandqvist, kanslichef på Forum för smarta elnät.

Talare:

Markus Wråke, vd Energiforsk

Mats Lewan, teknikjournalist

Marcus Thörnqvist, Lead Engagement Manager, Internet of Things, Ericsson

Mikael Haglund, CTO och Monir Toufanpanah, security consultant, IBM Sverige

Salla Franzén, Chief Data Scientist, SEB